De mooiste Vías Verdes van Spanje

Vias Verdes ofwel de Groene Paden zijn oude spoorlijnen in Spanje die niet meer in gebruik zijn en die je per fiets of te voet kan ontdekken.

In 1993 had Spanje meer dan 7.600 kilometer aan ongebruikte spoorlijnen en is toen begonnen om deze toegankelijk te maken als fiets en wandelpaden.

Inmiddels bestaan er in Spanje 125 Vías Verdes. Deze paden zijn een aantrekkelijke en duurzame manier om van de schitterende Spaanse natuur en het rijke spoorweg erfgoed te genieten. Klik hier voor een overzicht van de routes.

inf 5

Ontdek de verschillende Vías Verdes


We hebben verschillende van de 125 routes zelf gefietst en ervaren, onder andere de Vía Verde del Aceite in Andalusië en de Vía Verde Val de Zafán in Aragón en Catalonië en de Via Verde Guadix – Almendricos in Almeria. 

Allemaal erg mooie en afwisselende fietsroutes die goed te combineren zijn met populaire steden zoals Malaga, Granada, Cordóba, Almeria, Valencia, Tarragona en Barcelona.

inf 6

Veelzijdige natuur en cultuur


De natuur langs de Vías Verdes is bijzonder. Van prairie-achtig tot groene rijstvelden, landschappen met uitgestrekte olijfboomvelden, wijnranken en bossen met steeneiken en pijnbomen tot indrukwekkende rotspartijen.

Op de route fiets of wandel je langs oude stationnetjes, authentieke dorpjes met levendige pleinen en kastelen die je kan bezichtigen én waar je soms kunt verblijven. En kijk ook af en toe omhoog, dan zie je wellicht een vale gier, zwevend op de thermiek.

inf 2

Gastvrijheid en heerlijk eten


Spanjaarden zijn van nature hartelijke en vriendelijke mensen, langs deze routes zijn ze extra aardig en behulpzaam.

Al is het Engels niet altijd wat wij gewend zijn, de warmte en hulpvaardigheid zijn bijna een vanzelfsprekendheid. De heerlijke tapas, paella en zoetigheden zoals amandeltaart veraangenamen een dag van inspanning.

inf 4


Vías Verdes reis organiseren?
Op en langs de routes zijn diverse eet- en overnachtingsadressen. Je kan een trip prima zelf organiseren. Boek je liever een pakket? Ook daarvoor zijn verschillende mogelijkheden beschikbaar.

inf 3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s